Twaróg tłusty krajanka

Twaróg tłusty krajanka Lublanka to propozycja dla tych, którzy cenią intensywny, naturalny smak i wyjątkowo kremową konsystencję. Wytwarzany z polskiego mleka w tradycyjnym procesie, z dodatkiem naturalnych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Ma zwartą, ale jednocześnie delikatną formę i bogaty, lekko śmietankowy aromat.

Świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i wytrawnymi. Dzięki większej gramaturze sprawdzi się idealnie w kuchniach domowych, profesjonalnych i wszędzie tam, gdzie twaróg ciągle się kończy.

  1. gładka konsystencja, którą łatwo smarować, łączyć i zapiekać
  2. odpowiedni do potraw na słodko i słono
  3. dla tych, którzy cenią jakość w dużym, rodzinnym opakowaniu

Z czym się lubi:

  • z klasycznym sernikiem lub tartą twarogową
  • z pierogami na słodko i wytrawnie
  • z kanapką, miodem czy świeżymi owocami
  • z domowym pastami i wypiekami
  • solo – z ulubionymi dodatkami

Wartości odżywcze

w 100 g produktu

Wartość energetyczna 665 kJ / 159 kcal
Tłuszcz 9,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g
Węglowodany 3,5 g
w tym cukry 3,2 g
Białko 16 g
Sól 0,06 g

Skład: Mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

Masa netto

1 kg

Może zainteresują Cię również...