Twaróg półtłusty krajanka

Twaróg półtłusty krajanka Lublanka to klasyka w wersji rodzinnej. Produkowany tradycyjnie z polskiego mleka i naturalnych kultur bakterii fermentacji mlekowej, bez zbędnych dodatków. Ma zwartą, ale miękką konsystencję i delikatnie śmietankowy smak, który doskonale sprawdza się zarówno na słono, jak i na słodko.

To uniwersalna baza do domowej kuchni – idealna do pierogów, past, serników, naleśników czy sałatek. Krajanka to większe opakowanie, które świetnie sprawdzi się w kuchni rodzinnej, gastronomii i u wszystkich tych, którzy lubią mieć „więcej dobrego pod ręką”.

  1. większe opakowanie, więcej możliwości – dla rodziny lub kuchni profesjonalnej
  2. miękki i łagodny, z delikatnie śmietankowym posmakiem
  3. naturalne źródło białka i wapnia

Z czym się lubi:

  • z domowym sernikiem
  • z pierogami z ziemniakami lub twarogiem
  • z pastą jajeczną i szczypiorkiem
  • z plackami twarogowymi lub naleśnikami
  • z kanapką, sałatką, smoothie

Wartości odżywcze

w 100 g produktu

Wartość energetyczna 520 kJ / 124 kcal
Tłuszcz 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g
Węglowodany 3,9 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 18 g
Sól 0,04 g

Skład: Mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.

Masa netto

1 kg

Może zainteresują Cię również...