Jogurt naturalny A2A2

Jogurt naturalny A2A2 Lublanka to nowoczesny wybór dla osób, które szukają produktów łagodnych dla układu pokarmowego i nie zawierających białka A1. Powstaje z mleka zawierającego wyłącznie białko A2 – bliższe pierwotnej formie mleka i lepiej tolerowane przez wiele osób.

Dzięki fermentacji z udziałem żywych kultur bakterii oraz swojej gęstej, kremowej konsystencji, Jogurt A2A2 świetnie wpisuje się w codzienną, lekką dietę. Smakuje tak, jak powinien – naturalnie i czysto, bez zbędnych dodatków.

  1. produkowany z ekologicznego mleka
  2. gęsty, kremowy i łagodny
  3. świetny wybór na śniadanie, lekki lunch lub zdrową przekąskę.

Z czym się lubi:

  • z domową granolą i sezonowymi owocami
  • jako lekki posiłek po treningu
  • do śniadaniowego smoothie
  • z plackami lub naleśnikami
  • jako baza do wytrawnych sosów i dressingów
  • w kuchni roślinno-białkowej i śródziemnomorskiej

Wartości odżywcze

w 100 g produktu

Wartość energetyczna 250 kJ / 60 kcal
Tłuszcz 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 4,2 g
w tym cukry 4,2 g
Białko 3,3 g
Sól 0,10 g

Skład: Ekologiczne mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej.

Masa netto

250 g

Może zainteresują Cię również...