Maślanka naturalna Lublanka
Łagodna, lekka i naprawdę naturalna — maślanka Lublanka to klasyk w najlepszym wydaniu. Powstaje w tradycyjny sposób, jako produkt uboczny podczas zmaślania śmietany, czyli produkcji masła. To źródło łatwo przyswajalnych białek, wapnia i witamin z grupy B, zawierające niewiele tłuszczu, a dające dużo dobrego organizmowi.
Delikatnie kwaśna, lekko kremowa i doskonale orzeźwiająca – szczególnie smakuje dobrze schłodzona. Idealna do picia solo, ale też jako składnik chłodników, ciast, marynat czy naleśników. Cenią ją domowe kuchnie i aktywne rodziny.
powstaje naturalnie – jako efekt tradycyjnego zmaślania śmietany
dostarcza łatwo przyswajalnego białka, wapnia i witamin z grupy B
dobry wybór na każdą porę dnia – chłodzi, syci, nawadnia
Z czym się lubi:
- z młodymi ziemniakami i jajkiem
- z miodem i płatkami owsianymi
- jako baza do chłodnika litewskiego
- do naleśników i wypieków
- na lekki posiłek w pracy lub po treningu
- prosto z lodówki – bez niczego
Wartości odżywczew 100 g produktu |
|
---|---|
Wartość energetyczna | 148 kJ / 35 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 2,4 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 0,13 g |
Skład: Maślanka z produkcji masła, kultury bakterii mlekowych.
Masa netto | 1 l, 400 g |
---|