Blog
Co nowego w Lublance
Sprawdź, co u nas słychać. Nowe produkty, ciekawostki z Bychawy, kulinarne inspiracje i wydarzenia, które lubimy. Zaglądaj tu na świeże wiadomości — bo w Lublance codzienność też potrafi być wyjątkowa.
Wracamy z nową stroną – i nowym rozdziałem Lublanki!
Dzień dobry! A właściwie... dzień dobry po nowemu! Cieszymy się, że możemy dziś oficjalnie zaprosić Cię na naszą nową stronę internetową, stworzoną z myślą o Tobie i Twoich codziennych wyborach. Lublanka się zmienia – ale nie zmienia tego, co najważniejsze: jakości,...
Lublanka lubi się z twarogiem – ale który wybrać?
Twaróg na kanapce z rzodkiewką. Twaróg w serniku "jak u mamy". Twaróg w pierogach, twaróg ze szczypiorkiem, twaróg na ciepło, na zimno, na słono… Niby jeden produkt – a możliwości nieskończenie wiele. A czy wiesz, że nawet sam twaróg nie jest „jeden”? W ofercie...
Feta Lublanka – oryginalny smak Grecji na polskim stole
Wyobraź sobie: gorące popołudnie, letni stół, talerz z soczystymi pomidorami, ścieżką złocistej oliwy i gałązką świeżego oregano. Brakuje tu tylko jednego akordu - kruszonej, lekko słonej fety, która scala cały smak. Czy nie o to chodzi w kuchni śródziemnomorskiej - o...
Letnie klasyki: chłodnik, zsiadłe mleko, owocowe serki – smaki dzieciństwa z nowoczesnym twistem
Letnie klasyki: chłodnik, zsiadłe mleko, owocowe serki - smaki dzieciństwa z nowoczesnym twistem Czy w Twoim domu lato również pachniało koperkiem, świeżo ubitym masłem i miseczką chłodnika z jajkiem na twardo? U wielu z nas wspomnienia wakacji wiążą się właśnie z...
Nawodnienie + energia = IZZZY UP. Naturalne podejście do pobudzania organizmu
Czujesz to samo, co my? Poranek pędzi, praca ma tempo, a po południu wena znika szybciej niż filiżanka kawy. Tradycyjne energetyki dają szybki „kop”, ale też często zostawiają po sobie spadek sił i uczucie przytłoczenia. A gdyby można było mieć energię i jednocześnie...
Lublanka lubi się z tym, co naturalnie dobre – poznaj linię Lublanka EKO
Dziś, kiedy świat wokół nas staje się coraz bardziej złożony, wielu z nas szuka tego, co proste. Czegokolwiek, co można opisać jednym słowem: prawdziwe. Takie właśnie są produkty z nowej linii Lublanka EKO, która dołącza do naszej nabiałowej rodziny. Ale EKO w naszej...
Lublanka lubi się z codziennym, naturalnym nabiałem
Twaróg z rzodkiewką na śniadanie. Maślanka latem z młodymi ziemniakami i koperkiem. Łyżka śmietany do zupy albo porcja kefiru po treningu. W wielu domach to po prostu codzienność. Dobrze nam znana, bezpretensjonalna i – co najważniejsze – wartościowa. W świecie...