Twaróg tłusty krajanka
Twaróg tłusty krajanka Lublanka to propozycja dla tych, którzy cenią intensywny, naturalny smak i wyjątkowo kremową konsystencję. Wytwarzany z polskiego mleka w tradycyjnym procesie, z dodatkiem naturalnych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Ma zwartą, ale jednocześnie delikatną formę i bogaty, lekko śmietankowy aromat.
Świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i wytrawnymi. Dzięki większej gramaturze sprawdzi się idealnie w kuchniach domowych, profesjonalnych i wszędzie tam, gdzie twaróg ciągle się kończy.
gładka konsystencja, którą łatwo smarować, łączyć i zapiekać
odpowiedni do potraw na słodko i słono
dla tych, którzy cenią jakość w dużym, rodzinnym opakowaniu
Z czym się lubi:
- z klasycznym sernikiem lub tartą twarogową
- z pierogami na słodko i wytrawnie
- z kanapką, miodem czy świeżymi owocami
- z domowym pastami i wypiekami
- solo – z ulubionymi dodatkami
Wartości odżywczew 100 g produktu |
|
---|---|
Wartość energetyczna | 665 kJ / 159 kcal |
Tłuszcz | 9,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5 g |
Węglowodany | 3,5 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Białko | 16 g |
Sól | 0,06 g |
Skład: Mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych.
Masa netto | 1 kg |
---|