Maślanka naturalna Lublanka

Łagodna, lekka i naprawdę naturalna — maślanka Lublanka to klasyk w najlepszym wydaniu. Powstaje w tradycyjny sposób, jako produkt uboczny podczas zmaślania śmietany, czyli produkcji masła. To źródło łatwo przyswajalnych białek, wapnia i witamin z grupy B, zawierające niewiele tłuszczu, a dające dużo dobrego organizmowi.

Delikatnie kwaśna, lekko kremowa i doskonale orzeźwiająca – szczególnie smakuje dobrze schłodzona. Idealna do picia solo, ale też jako składnik chłodników, ciast, marynat czy naleśników. Cenią ją domowe kuchnie i aktywne rodziny.

  1. powstaje naturalnie – jako efekt tradycyjnego zmaślania śmietany
  2. dostarcza łatwo przyswajalnego białka, wapnia i witamin z grupy B
  3. dobry wybór na każdą porę dnia – chłodzi, syci, nawadnia

Z czym się lubi:

  • z młodymi ziemniakami i jajkiem
  • z miodem i płatkami owsianymi
  • jako baza do chłodnika litewskiego
  • do naleśników i wypieków
  • na lekki posiłek w pracy lub po treningu
  • prosto z lodówki – bez niczego

Wartości odżywcze

w 100 g produktu

Wartość energetyczna 148 kJ / 35 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 4,6 g
w tym cukry 2,4 g
Białko 3,0 g
Sól 0,13 g

Skład: Maślanka z produkcji masła, kultury bakterii mlekowych.

Masa netto

1 l, 400 g

Może zainteresują Cię również...