KEFIR Lublanka

Naturalnie orzeźwiający i klasycznie dobry – kefir Lublanka to produkt, który od lat gości na polskich stołach. Powstaje w tradycyjny sposób, na bazie polskiego mleka i naturalnych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Bez dodatku białek mleka, bez zbędnych ulepszaczy – po prostu tak, jak kiedyś.

Ma delikatnie kwaśny smak i kremową konsystencję, idealną do picia solo, jako dodatek do posiłków lub składnik zdrowych przepisów. Wspiera układ trawienny, nawadnia i syci – szczególnie latem, ale także jako codzienny element dobrze zbilansowanej diety.

  1. powstaje z polskiego mleka i zawiera naturalne kultury bakterii fermentacji mlekowej
  2. bez dodatku białek mleka, zagęstników i zbędnych ulepszaczy – jak dawniej
  3. do picia solo, jako składnik chłodników albo zdrowych przepisów

Z czym się lubi:

  • z młodymi ziemniakami i koperkiem
  • z owsianką lub domową granolą
  • z pieczywem na zakwasie i twarogiem
  • jako baza chłodników i lekkich zup
  • po treningu – dla nawodnienia i regeneracji
  • solo, prosto z lodówki
  • i wiele więcej!

Wartości odżywcze

w 100 g produktu

Wartość energetyczna 203 kJ / 48 kcal
Tłuszcz 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 4,9 g
w tym cukry 3,9 g
Białko 3,0 g
Sól 0,10 g

Skład: Mleko pasteryzowane, żywe kultury kefirowe.

Masa netto

1 l, 400 g

Może zainteresują Cię również...